Suklaakeksit

Ainekset kekseihin

  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g voita (ei mitään höpö höpö margariinia)
  • 1.75 dl sokeria
  • 1.75 dl fariinisokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 kanamunaa
  • 5 dl suklaapaloja
  • 2 dl pähkinöitä, jos haluaa

Ainekset kahviin

  • espresso-kahvia
  • ruskeaa sokeria
  • hyvää rommia

Suklaaksi käy Fazerin pussissa myytävät linssinmalliset suklaapalat. Jos haluaa tehdä töitä, voi paloitella taloussuklaalevyn pieniksi palasiksi.

Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola.

Vatkaa keskenään voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnolla ennen seuraavan lisäämistä.

Vatkaa jauhot vähitellen voin joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi suklaa ja pähkinät.

Tiputa taikinasta lusikalla möykkyjä leivinpaperoidulle uunipellille. Möykyt leviää uunissa keksiksi.

Paista 190 asteisessa uunissa noin 9 - 13 minuuttia. Kekseihin saa tulla reunoihin vähän väriä. Jos keksejä paistaa liian vähän, ne jäävät pehmeiksi. Jos niitä paistaa liikaa, niistä tulee liian kovia ja kuivia.

Jäähdytä miellään ritilän päällä. Yritä malttaa odottaa kunnes keksit jäähtyvät ja kovettuvat edes vähän ennen kuin syöt ne.

Keitä mutteripannulla hyvä mokkakahvi. Sekoita kupissa joukkoon pieni loraus rommia ja pari lusikallista ruskeaa sokeria.


Hamburg VII 2014