Pohjanmerenpata

Padan maku tulee paprikan, juustokuminan, tomaatin ja chilin yhdistelmästä. Niiden lisäksi voi laittaa mitä erilaisempia vihanneksia mielesi mukaan. Jos teet padasta tulista, suosittelen sen tarjoamista paksun turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurtin kanssa.

Ainekset

  • 2 paprikaa
  • 700 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 800 purkitettua tomaattia omassa liemessä
  • valkosipulia
  • 3 porkkanaa
  • 2 bataattia
  • 12 - 15 perunaa
  • purkki olutta
  • sokeriherneitä
  • juustokuminansiemeniä
  • jauhettua juustokuminaa
  • korianteria
  • kuivattua tai tuoretta chiliä
  • oreganoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • ruskeaa sokeria
  • chiliä tai purkitettua chipotlea

Paahda paprika ison haarukan päässä kaasuliekillä kunnes pinta on musta. Laita kulhoon ja peitä alumiinifoliolla tai muovilla. Hikoileva paprika irroittaa itsestään kuoren vartissa. Vähän sitä pitää vielä sormilla auttaa.

Paista sipuli ja jauheliha padassa.

Lisää juustokumina ja korianteri. Paista miedolla lämmöllä minuutin pari. Jos käytät tuoretta chiliä, se kannattaa lisätä tässä vaiheessa. Chipotlen voi lisätä muiden vihannesten kanssa.

Lisää tomaatti.

Lisää valkosipuli.

Lisää olut.

Seuraavaksi tulee vihannekset kypsymisjärjestyksessä. Jos haluat porkkanoista kiinteitä ja rapeita, lisää ne loppuvaiheessa. Jos tykkäät pehmeistä porkkanoista, laita aluksi.

Muista jossain kohtaa lisätä paprikat kulhosta.

Suurusta pata vesitilkkaan sekoitetulla jauholla

Tarkista pippurin ja suolan määrä. Säädä hapan/makea suhde sopivaksi ruskealla sokerilla tai fariinisokerilla.


Hamburg VII 2014