Öölannin ohitus ja Visby

Cisne Branco
lauantai 13. 7. - sunnuntai 14. 7.
Kalmarin silta
Öölannin pohjoiskärki

Pekan apu oli korvaamaton. Pekka oli avulias gasti kun vielä opiskelimme Hamun luonnetta.

Olisimme mielellämme käyneet Öölannissa, mutta meidänkin kesäloma oli hupenemassa. Lähdimme aamulla, lauantaina, heinäkuun 13. Sandhamnista. Luovimme kohti Öölannin eteläkärkeä ja ehdimme nähdä etäältä sen kärjessä olevan majakan. Sunnuntaina, 14. päivä olimme Öölannin pohjoiskärjen majakan kohdalla auringonnousun aikaan. Tuuli oli oikukas ja ison osan matkasta meidän piti valitettavasti olla moottorivene. Jouduimme kiireessä ohittamaan Öölannin pohjoisosan kauniit satamat.

Matkalla Öölannin pohjoiskärjestä Visbyhyn näimme kuvan purjelaivan, Brasilian Cisne Brancon. Joshua Slocum, kuuluisa purjelaivanavigaattori, kapteeni ja yksinpurjehtija, vihasi höyrylaivoja, jotka siirsivät purjelaivat historiaan. Mahtava ja nopea rahtilaiva saa pienen purjehtijan miettimään miten ehtii pois alta vaikka laivan kohtaisi keskellä tilavaa avomerta. Suurikin purjelaiva sen sijaan kutsuu luokseen kuin seireeni Odysseusta. Se näyttää läheltäkin ystävälliseltä. Mastoissa ja purjeissa näyttää olevan niin paljon tekemistä ettei purjelaivalla tunnu olevan aikaa ajaa muiden vesillä liikkujien yli.

Tulimme Visbyhyn päivällä, soitimme satamakapteenille ja saimme hyvän kylkikiinnityspaikan. Hamun kannelta näkyi kaksi jäätelöravintolaa. Kumpikin mainosti heillä olevan enemmän makuja kuin pitäisi olla mahdollista. Valitsimme ensimmäisen vierailukohteen yksimielisesti.


Hamburg VII 2013