Sauna Hangossa

perjantai 19. 7.
Pesä ja kotimajakka

Lepäsimme Hösåran ankkuripaikalla kokonaisen päivän. Lapset testasivat kumiveneen ja kävivät hakemassa rannan elintarvikekioskista ainekset lounaalle. Meillä oli vielä kolme päivää aikaa päästä Helsinkiin ja töihin.

Muutaman päivän purjehduksen ja kylmässä merivedessä peseytymisen jälkeen sauna maistuu kuin tuore leipä paaston jälkeen. Me emme olleet päässeet suihkua parempaan pesupaikkaan Englantiin lähtömme jälkeen. Ruotsin satamissa meitä katsottiin hämmentyneinä kun kysyimme toiveikkaana onko heillä saunaa. Ei ollut. Ei edes Visbyn vilkkaassa satamassa.

Perjantaina purjehdimme ja ajoimme moottorilla lyhyen pätkän Hangon vierasvenesatamaan, jossa ei ihmetelty hetkeäkään kun kysyimme ensimmäisenä saunavuoroista. Itämeren Portti on vilkas vierasvenesatama ja vain Visbyssä oli näkynyt vastaava kokoelma isoja moottoriveneitä. Perhesaunavuoroja ei enää ollut, joten jakauduimme miesten- ja naisten saunoihin. Pitkän tauon jälkeen nekin tuntuivat herkullisilta. Tältä hangon keksistä täytyy tuntua koko ajan.


Hamburg VII 2013